Cornulete cu rahat si cocos

de AndreaE in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 5523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cacao
  • rahat
  • Sirop :
  • - 200 ml lapte
  • - 8 linguri zahar
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat si cocos:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.

Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao. 

Cele doua aluaturi se pun la crescut.

Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza. 

Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .

Se face siropul:  se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.

Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat