Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.
Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.
Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao.
Cele doua aluaturi se pun la crescut.
Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza.
Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .
Se face siropul: se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.
Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult